Home »

#europarlamentare2019/UNPR: Nu participăm în această perioadă la manifestări organizate în Focşani

#europarlamentare2019/UNPR: Nu participăm în această perioadă la manifestări organizate în Focşani

#europarlamentare2019/UNPR: Nu participăm în această perioadă la manifestări organizate în Focşani
 

Uniunea Naţională pentru Progresul României nu organizează şi nu participă în această perioadă la manifestări în municipiul Focşani, au anunţat sâmbătă reprezentanţi ai UNPR.

Precizările acestora au venit în replică la afirmaţiile preşedintelui PNL, Ludovic Orban, potrivit cărora UNPR ar participa la un miting şi un marş organizate în municipiul Focşani, alături de PSD şi ALDE.

''Uniunea Naţională pentru Progresul României nu organizează şi nu participă în această perioadă la manifestări organizate în municipiul Focşani. Noi am anunţat oficial, în urmă cu mai multă vreme, că UNPR merge singur în alegerile pentru Parlamentul European şi deschide lista cu două glorii ale sportului românesc - Ilie Năstase şi Anghel Iordănescu. Îi solicităm preşedintelui PNL să înceteze să dezinformeze populaţia prin lansarea de informaţii false, care pot induce în eroare opinia publică în legătură cu activitatea şi politica UNPR. Înţelegem că şi utilizarea acestui gen de afirmaţii face parte din jocul politic făcut de unii politicieni în campania electorală'', se arată într-un comunicat al UNPR transmis AGERPRES.

Potrivit UNPR, românii merită o campanie electorală curată şi corectă.

''Nu suntem de acord cu astfel de practici şi, ca atare, le respingem, considerând că românii merită o campanie electorală - şi o politică, în general - curată şi corectă, care respectă cetăţenii şi dreptul lor la o informare bazată pe adevăr şi la a vota în cunoştinţă de cauză'', spun reprezentanţii UNPR.

Vineri, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că ar putea exista confruntări de stradă care să se termine cu "bătălia de la Focşani" în contextul în care autorităţile locale din municipiul reşedinţă al judeţului Vrancea au aprobat organizarea pentru duminică, în acelaşi timp, a unui marş al PSD-ALDE-UNPR şi a unui eveniment de prezentare a candidaţilor liberali.

AGERPRES/(AS - editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)

2019-05-04 12:30:37
AGERPRES

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!