Home »

MAI: 148 de posibile situații de încălcare a legii, la 10 ore de la deschiderea urnelor

MAI: 148 de posibile situații de încălcare a legii, la 10 ore de la deschiderea urnelor

 

În cele 10 ore de la deschiderea urnelor au fost sesizate 148 de posibile situații de încălcare a legii iar în urma verificării lor 55 nu au fost confirmate (37%), potrivit Ministerului Afacerilor Interne.

Foto: (c) ALEX TUDOR / AGERPRES FOTO

"Cele mai multe evenimente au fost sesizate în București — 26, Dâmbovița — 16 , Mehedinți — 9, Dolj și Teleorman — câte 8. Până la această oră nu au fost înregistrate incidente majore, care să afecteze ordinea publică", a declarat duminică purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Ea a precizat că aceste sesizări sunt verificate punctual, pentru a se stabili cu certitudine existența sau nu a aspectelor semnalate.

"Cele mai multe sesizări au fost primite prin 112 de la partidele politice și prin constatarea proprie a angajaților MAI. Până la această oră, au fost aplicate 111 sancțiuni contravenționale, dintre care 101 privesc încălcarea legislației electorale. În alte 40 de situații sunt efectuate cercetări pentru săvârșirea unor posibile infracțiuni. În cele mai multe cazuri este vorba de votarea de două sau mai multe ori", a mai spus purtătorul de cuvânt al MAI.

AGERPRES/(A — autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Antonia Niță)

2014-05-25 17:31:00
AGERPRES

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!