Home »

Comisia privind alegerile va sesiza ministrul Justiției referitor la refuzul lui Kovesi de a veni la audieri

Comisia privind alegerile va sesiza ministrul Justiției referitor la refuzul lui Kovesi de a veni la audieri

 

Membrii Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 au decis luni să-i sesizeze ministrului Justiției faptul că procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, refuză să se prezinte la audieri.

Pentru această propunere s-au înregistrat șapte voturi, iar împotrivă — trei.

"Noi nu ne putem subroga autorității superioare să îi spunem ce sancțiuni ar trebui să primească doamna Kovesi, asta va decide ministrul Justiției", a afirmat președintele comisiei, Oana Florea, după ce unul dintre membrii comisiei, Liviu Pleșoianu, a propus ca în sesizarea către ministrul Justiției să se solicite revocarea din funcție a șefei DNA.

Comisia a decis, de asemenea, să îi trimită o adresă Laurei Codruța Kovesi prin care să o întrebe dacă în seara turului doi al alegerilor prezidențiale din 2009 a fost acasă la Gabriel Oprea.

"Doamna Kovesi ne-a comunicat că nu deține informații care să servească la lămurirea unor obiective pe care le are comisia. Aprecierea asta trebuie să fie a comisiei. Eu cred că o abordare mai civilizată și mai în consonanță cu obiectivul comisiei ar fi să ținem cont și de dispozițiile Regulamentului, care se referă la faptul că persoana invitată poate răspunde și în scris și să îi adresăm acea întrebare care ne interesează, dacă în ziua alegerilor prezidențiale, turul doi, din 2009, s-a găsit în casa domnului general Oprea, în intervalul orar, să stabilim, sau după ora 20,00", a fost propunerea venită de la senatorul PNL Daniel Fenechiu.

Parlamentarii din comisie pot propune și alte întrebări.

Membrii comisiei au mai decis să solicite Parchetului copii după declarațiile pe care le-au dat acolo persoanele care au fost invitate și la comisie, dar au refuzat să vorbească pe motiv că au dat declarații la Parchet pe tema alegerilor prezidențiale din 2009.

Comisia nu a mai luat în discuție propunerea deputatul PSD Liviu Pleșoianu de a i se face o plângere penală Laurei Codruța Kovesi, pentru că în acest caz trebuia indicată infracțiunea sau fapta iar aceasta nu este menționată în Regulamentul comisiei.

Membrii comisiei au stabilit să fie sistate audierile până când vor intra în posesia documentelor solicitate de la Parchet.

AGERPRES/(A — autor: Dana Piciu, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)

2017-07-10 12:34:00
AGERPRES

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!