Home »

Firea: M-a șocat puțin când am văzut declarația domnului președinte Liviu Dragnea

Firea: M-a șocat puțin când am văzut declarația domnului președinte Liviu Dragnea

 

Primarul general, Gabriela Firea, a afirmat că a "șocat-o puțin" declarația președintelui social democrat, Liviu Dragnea, întrebată dacă ar accepta să candideze la președinția României, în cazul în care PSD i-ar cere acest lucru.

"Nu știu acum ce să spun, chiar m-a șocat puțin când am văzut declarația domnului președinte Liviu Dragnea, care, la provocarea noastră a tuturor, a domnului Adrian Năstase — care a spus că, posibil, o femeie să fie candidatul PSD pentru 2019, pentru alegerile prezidențiale — întrebat de jurnaliști, domnul președinte Liviu Dragnea a spus că e posibil să o pregătim pe Gabriela Firea. Este foarte greu ca femeie (...) să pui în balanță ce e mai important, o responsabilitate publică sau familia. Și când te uiți în jur și vezi atât de multe probleme și vezi copii bolnavi, vezi copii care, din păcate, nu mai fac față anumitor tratamente sau vezi familii care nu pot avea copii, și îmi dau seama cât de generos a fost Dumnezeu cu mine și cu familia mea — pentru că am trei băieți—iar eu aleg, pentru că așa m-a dus viața, să fiu în serviciul public", a precizat Firea, luni, pentru Antena 3.

Pe de altă parte, întrebată dacă ar accepta să candideze pentru președinția României, în cazul ar primi o astfel de propunere, Gabriela Firea a declarat că un astfel de scenariu poate avea loc doar în varianta în care propunerea ar veni din partea lui Liviu Dragnea, fiind ulterior validată de BPN.

"Pentru a deveni primar general a fost nevoie ca cineva să mă propună, și aceea persoană este președintele PSD, domnul Liviu Dragnea. (...) Dumnealui mereu m-a sprijinit și m-a susținut în momente extrem de dificile, a coordonat o campanie impecabil. (...) În teorie, pentru că acum discutăm ipotetic, suntem în 2017—eu am exprimat foarte clar: obiectivul meu politic și prioritatea sunt să-mi închei mandatul de primar general și toată energia mea se canalizează pentru activitatea de la Primăria Capitalei — dar pentru că, repet, discutăm un scenariu, o ipoteză de lucru, ar trebui să se întâmple același lucru: domnul președinte Liviu Dragnea să facă această propunere—validată de Biroul Permanent Național și de Comitetul Executiv, doar acolo se pot lua aceste decizii — asta, bineînțeles, peste doi ani de zile. În acest moment, nu văd posibilă această variantă, pentru motivul extrem de important, și anume acela că am dovedit până acum seriozitate ca jurnalist, ca senator și doresc să am aceeași atitudine ca primar general al Capitalei", a mai precizat ea.

Totodată, Firea a subliniat că ar putea rămâne pentru cel mult două mandate la Primăria Capitalei.

"Repet, omenește — bineînțeles, Dumnezeu este cel care știe ce vom face noi peste ani și probabil zâmbește atunci când noi plăsmuim strategii și proiecții prea îndepărtate — ar fi util să închei acest mandat cu bine. Dacă bucureștenii vor considera că mi-am făcut datoria, așa cum ei au sperat, să continui proiectele pe care le demarez în acest mandat, dar nu sunt încă finalizate — maximum, așadar două mandate la Primăria Capitalei. Nu știu.. pe urmă poate că familia mea merită mai mult decât să mă vadă pe furiș. Asta simt acum, nu știu ce se va întâmpla", a menționat Frea.

Pe 14 martie, președintele PSD, Liviu Dragnea, a comentat declarațiile fostului premier Adrian Năstase, care a apreciat că Dragnea și Victor Ponta nu vor fi candidații PSD la următoarele alegeri prezidențialele.

"Ne-am liniștit. Dacă a stabilit că nu pot să candidez, e în regulă, chiar m-am liniștit. (...) Din moment ce a spus domnul Năstase, este OK. Deci, nu candidez. Nici eu, nici Victor. E în regulă. Mai avem Gabi Firea. Trebuie să o pregătim pe Gabi Firea, să candideze pentru prezidențiale. (...) Eu respect foarte mult zicerile domnului Adrian Năstase", a precizat Dragnea pentru B1Tv.

Cu o zi în urmă, Adrian Năstase declarase, la Antena 3, că nu crede că Liviu Dragnea sau Victor Ponta ar putea fi candidații PSD la prezidențialele care vor avea loc peste doi ani, ci mai degrabă că ar putea fi vorba de o femeie.

"Nu e clar, s-ar putea să apară un candidat cu un profil ceva mai neutru. Nu va fi Dragnea, nu va fi Ponta, cred că partidul n-a început încă să gândească la acest candidat. (...) Ar putea să fie femeie", a arătat el.

AGERPRES/(A — autor: Irinela Vișan, editor: Diana Dumitru, editor online: Adrian Dădârlat)

2017-03-28 00:22:00
AGERPRES

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!