Home »

Funar declară că, după ce va fi ales președinte, va transforma Penitenciarul Rahova în "tabără de muncă"

Funar declară că, după ce va fi ales președinte, va transforma Penitenciarul Rahova în "tabără de muncă"

 

Candidatul independent la Președinție, Gheorghe Funar, a declarat luni că, după ce va fi ales șef al statului, va transforma Penitenciarul Rahova în "tabără de muncă", iar cei care "au făcut praf și pulbere economia națională" și vor ajunge în penitenciare "vor trebui să muncească, nu să stea la televizor, nu să se joace pe calculator".

Foto: (c) CONSTANTIN DUMA/AGERPRES ARHIVĂ

"Penitenciarul Rahova, după ce voi fi ales președinte, va fi transformat în tabără de muncă. Deținuții de acum și zecile de mii de deținuți pe care instanțele îi vor obliga să-și continue o parte din viață în pușcărie nu vor mai avea regimul de acum din pușcărie, ci vor avea parte de cea mai mare bogăție a omului, care este munca. Și cei care sunt apți de muncă vor trebui să muncească și, din munca pe care o vor presta în timpul detenției, o parte din câștig le va fi pus în cont la CEC, după ce vor ieși din pușcărie vor avea din ce trăi", a spus Funar, în fața respectivei unități penitenciare din Capitală.

Potrivit acestuia, prin Constituția Cetățenilor, proiectul pe care, ca președinte, îl va aduce în dezbaterea Parlamentului la începutul anului viitor, toți cei care au făcut rău țării în ultimii 25 de ani vor ajunge pe mâna procurorilor și judecătorilor.

"Toți cei care au făcut praf și pulbere economia națională cu ocazia așa-ziselor privatizări, a retrocedărilor ilegale, concesionării, de fapt dării aproape pe gratis a resurselor naturale la străini și alții care au săvârșit infracțiuni vor ajunge pe mâna parchetului și a judecătorilor, iar pedepsele și le vor ispăși în penitenciare, unde vor trebui să muncească, nu să stea la televizor, nu să se joace pe calculator, nu să scrie cărți, eventual duminica, după ce vin de la biserică, pot să aibă parte și de asemenea lucruri lumești", a menționat Funar.

Candidatul independent la alegerile prezidențiale, Gheorghe Funar, a spus că, din informațiile sale, pagubele aduse poporului ca urmare a retrocedărilor ilegale depășesc 200 de miliarde de euro.

"Ca viitor președinte, voi face personal plângeri penale împotriva celor care s-au pretat la retrocedări ilegale, a celor care au acționat cu ocazia privatizărilor pentru lichidarea economiei naționale și împotriva celor care au concesionat bogățiile naturale ale poporului român pe mai nimic sau la niște redevențe derizorii. Mai sunt pe rol încă circa 100.000 de dosare pe retrocedarea imobilelor.

Pentru a nu se continua cu jaful de către mafia imobiliară, voi propune poporului ca, prin referendum național la începutul anului viitor, poporul să decidă să suspendăm cel puțin trei ani procesele pe tema retrocedărilor și să suplimentăm mult efectivele procurorilor și parchetele, DNA și judecătoriile, tribunalele, Curțile de apel să lucreze și să îi trimită în pușcărie pe cei care s-au făcut vinovați de aceste retrocedări ilegale", a declarat Funar.

El a adăugat că, în Constituția Cetățenilor, este prevăzut că acelora care au furat li se confiscă toată averea.

AGERPRES/(A — autor: Iulia Carciog, editor: Vicențiu Purcărea)

2014-10-20 13:54:00
AGERPRES

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!