Home »

Manda: Coldea și Kovesi au fost înverșunați pe Geoană pentru că a declarat că îl va menține pe Morar după 2009

Manda: Coldea și Kovesi au fost înverșunați pe Geoană pentru că a declarat că îl va menține pe Morar după 2009

Manda: Coldea și Kovesi au fost înverșunați pe Geoană pentru că a declarat că îl va menține pe Morar după 2009
 

Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi erau "înverșunați" pe fostul candidat la prezidențiale Mircea Geoană pentru că acesta a declarat în spațiul public că, dacă ar fi ieșit președinte, l-ar fi menținut în funcția de procuror-șef DNA pe Daniel Morar, însă nu și pe cei doi, a susținut președintele Comisiei parlamentare SRI, Claudiu Manda, care a precizat că acest aspect i-a fost spus de fostul șef SPP Dumitru Iliescu, audiat joi la comisie.

"Am avut audierea domnului Dumitru Iliescu — a doua întâlnire. Domnia sa și-a dorit să fie ultima și să reușim să trecem în revistă toate elementele pe care vrea să le aducă în atenția comisiei. Mai sunt încă elemente care sunt de lămurit. (...) În mare, a făcut o serie de referiri. Unu — spunea că în cazul Voicu (fostul senator Cătălin Voicu—n.r.) are probe că s-a solicitat arestarea domnului Voicu și că domnul Coldea i-ar fi transmis domnului Morar, la vremea respectivă șeful DNA, să-l aresteze pe domnul Voicu, vorbim de momentul 2009, imediat după alegerile prezidențiale, că domnul Morar nu a fost de acord cu acest lucru și că, de aceea, dosarul a ajuns la doamna Kovesi și de la doamna Kovesi cumva direct la cei doi procurori care au instrumentat dosarul. Mai spunea că înverșunarea doamnei Kovesi și a domnului Coldea împotriva domnului Geoană veneau ca urmare a faptului că domnul Geoană ar fi declarat în spațiul public că, dacă va ajunge președintele României, pe domnul Morar îl va păstra la DNA, dar pe cei doi îi va schimba", a declarat Claudiu Manda, la finalul audierilor.

Potrivit lui Manda, Dumitru Iliescu a vorbit, în linii generale, despre un plan de destructurare a PSD, fostul șef al SPP precizând că a direcționat aceste informații, la acea vreme, către alte structuri de informații.

"Ne-a mai adus în atenție un element în care spunea că, în martie 2014, a fost informat, a luat cunoștință de aceste informatii din interiorul SRI pe care le-a dirijat către Direcția de Informații a Armatei privind planul de destructurare a PSD, care erau țintele, care erau persoanele și că, din ce știe domnia sa, elementele acestea s-au și probat la două zile după aceea. La fel spunea ca avea elemente în 2009 că va fi schimbat domnul Nica (fostul ministru de Interne Dan Nica — n.r.) cu ceva timp înainte. A informat Direcția Generală a Armatei, încercând să transmită că de aceste informații a avut cunoștință din interiorul SRI la vremea respectivă", a menționat senatorul PSD.

AGERPRES/(A — autor: Cătălina Matei, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruștei)

2017-11-09 17:37:00
AGERPRES

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!